tisdag 24 juni 2014

Självetablerad trädgårdskonst



Bilden ovan är ett parti av tomten. Vissa väljer att ha trädgårdstomtar och annat som dekoration i sin trädgård, det behöver inte vi. Om man kikar riktigt nära på den svarta "tarmen" i mitten av bilden så ser man kanske att det inte är en naturligt del av botaniken utan en liten fyrbent kropp.


Detta är nämligen en liten kattkille som har valt vår tomt som sitt eget "hängställe". Ofta hittar jag honom liggandes på samma plätt i solen som ovan. En alldeles underbar trädgårddekoration i mina ögon...


Kissen är en yngre hankatt, tydligt okastrerad, saknar ID-märkning och halsband. Kissen är mager och pälsen tufsig, en och annan fästing sitter djup nerborrad i pälsen, ögonen rinner av och till. Det går inte att komma kissen nära och det går framförallt inte att klappa honom, men ändå vill han vara nära oss. Kissen saknar med största sannolikhet ägare vilket är synd, det är en väldigt fin kisse. Helt klart är att kissen är förvildad vilket kanske inte är så konstigt, vi bor ju på landet med många ladugårdar runt om oss dör det säkerligen dräller av katter som får oräkneliga kullar med ungar. Varje dag kommer kissen. Samma runda, samma rutin. 
 Vi låter kissen vara men njuter av att han berikar oss med sitt sällskap och han "myskniper" med ögonen när vi pratar med honom.  Han kommer alltid upp på altanen och lägger sig bekvämt under altanbordet, kanske njuter han av sin nyfunna trygghet där han vet att ingen stör honom. Han ligger i flera timmar och i natt tror jag till och med att han sov över där. 


   
På altanen får han vara i fred och här underhåller han ofta sin hygien. Tidigare lade jag ut ett badlakan under bordet för att erbjuda större bekvämlighet men den verkade han inte förstå sig på alls.

 

 

 I går köpte jag lite catnip och strödde på en aning vilket var en höjdare för kissen, efter detta lämnade han inte badlakanet....


Kissen är söt som socker och faktiskt mer brun i pälsen än svart som vi trodde från en början. 
 

 En liten egenhet kissen har är att han gärna har tungan på vädring allt om oftast.


I dag har det dundrat och brakat av rejäla åskväder, badlakanet med catnipen som var en sådan succé blev tyvärr genomdränkt av regnet så jag drog fram en tom flyttkartong där jag lade ett nytt badlakan i. Kissen förstod direkt inviten. Lite gästfri måste vi få vara, vi som är "utvalda".

1 kommentar:

  1. Han ser ut att trivas, den gode S. Fina bilder, ses på fredag!

    Ä.H.

    SvaraRadera