Jag behöver inte orera mer över detta utan levererar härmed receptet ...
Pasta med entrecote i gräddsås
4 pers
600g färsk entrecote, skuren i lagom stora bitar
500g pasta (typ fusilli eller liknande)
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
5 dl (laktosfri) grädde
kinesisk soja att smaka av med
1 tsk Renee Voltaire lantbuljong
salt peppar
färsk bladpersilja + vanlig persilja
olivolja + steksmör
Tips: lägg entrecoten i frysen en halvtimme innan den ska skäras upp - bara så den blir en aningen stel, då går det mycket lättare att skära mindre bitar.
Finhacka vitlök och schalottenlök. Skär entrecoten i kuber, sisådär 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg i en smörklick tillsammans med en skvätt olivolja. Fräs entrecoten lätt runt om, bara så att bitarna får en fin stekyta. Köttet ska inte stekas helt klart i detta moment.
Ta upp köttbitarna och lägg åtsidan i en annan form, sänk värmen i pannan till medelvärme. Tillsätt ev. mer olja och smör och stek sedan vitlöken och schalottenlöken en kort stund så den blir mjuk; den ska inte bli bränd. Häll över grädden och låt såsen puttra lätt. Krydda med buljongen, sojan, salt, peppar och lite persilja.
Nu är såsen är i princip klar sånär som på köttet; det ska läggas i en liten stund bara innan serveringen (se till att pastan är färdig). Köttet genomlagas alldeles perfekt under denna tiden i såsen, såsen behöver inte koka utan kan sjuda lätt.
Klipp/skär över en näve färsk bladpersilja vid servering. En flaska rödvin passar alldeles utmärkt till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar