Rätt nummer 1: strimlad fläskkött i woksås, ris och stekta grönsaker: pak choy och chum soy.
Rätt nr 2: strimlat biffkött i hoisinsås, sockerärtor och lök samt ris.
Rätt nr 3: laxfiléer brynta i jordnötsolja och sedan ugnsstekta tillsammans i sås och ris. Såsen = stekt lök, hackat citrongräs, makrutlöv, kummin, koriander, chilifrukt, kycklingbuljong,
fisksås och kokosmjölk.
Rätt nr 4: marinerade, grillade kycklingbitar. Marinaden = hoisinsås, honung, sweet chilisås, vitlök, salladslök), stekta grönsaker igen; pak choy, chum soy, salladslök och vitlök. Potatisgratäng önskades av vissa vilket inte var fel asien till trots.
Del 1 av rätt nr 5: ugnsgratinerad getost med rostade valnötter,
honung, tryffelbalsamvinäger och salladsblad.
Fredagsmys; förrätt
Del 2 av rätt nr 5: huvudrätt: färsk pasta med en sås av stekt hackad vitlök, schalottenlök, matgrädde och västerbottenost. Rätten toppades av vitlöksmarinerade, halstrade pilgrimsmusslor och lite salladsblad. En tämligen svårimponerad (men trots allt härdad och mångsidig) 15-årig son uttryckte följande:
"De här var det godaste jag någonsin har ätit" (syftande på pilgrimsmusslorna).
Ibland gör man tydligen rätt.
Recept finns vid förfrågan på samtliga utom rätt nr 5; den kom från huvudet men går nog att skruva ihop om så önskas.
Med önskan om en god afton från en...
Förfrågan kommer härmed: Vore gränslöst tacksam för RECEPTET PÅ PILGRIMSRÄTTEN!
SvaraRadera/Dimension Traveller
Den goa maten blir ögonmåltider för en annan.
SvaraRaderaMat drömmar.......
Sirpa