Folkskolan töms alltmer på sitt illaluktande bråte och därmed fylls containern på gården alltmer. Containern är nästan full och det är snart dags att be om avhämtning.
Denna "tavla" åkte även med ner i containern.... i själva verket är det en gammal
spegeldörr som vi ställde upp mitt emot infarten på vår tomt. Det som avspeglas är
alltså utsikten och inget annat....Kul effekt ändå!
Ä.H (Äkta Hälften) har nu hunnit till folkskolans andra inre kortsida. Steg för steg, med hjälp av stege har han slitit ner spåplattorna och den bakomvarande gullfibern från väggarna och i taket.
Glädjande nog verkar taket inte gömma på lömska eternitplattor som vi befarade. När vi började få fram taket från insidan kunde vi genom det s.k "spinketaket" ta reda på vad som fanns bakom: takpapp och sedan det yttre plåttaket. Detta besparar oss i så fall en hel del stora kostsamma jobb med att avlägsna eternitplattor...!
"Spinketaket"
En lite halvdålig panormabild av interiören, kanske ger den
en uppfattning om hur det ser ut i alla fall
I går gjorde vi ett annat framsteg med folkskolan. Jag har tidigare visat utsidans ena långsida men lägger med ett par bilder av den igen:
Bakom denna mur av grönska bestående av träd i olika storlekar, taggbuskar och sly är fasaden även täckt av klängväxter som sitter som berget på fasaden. I går började vi avverka en massa av "det gröna". Tillsammans rev vi ner så mycket av de "väggätande växterna" vi kunde nå och orkade dra ner med ren råstyrka. Det var oerhört smutsigt och dammigt, oräkneliga mängder spindlar stora som fågelungar sprang hysteriskt runt på väggen när vi jobbade. Bara detta var en utmaning för en med spindelfobi....
Så småningom ska vi gå loss med motorsåg och även ta ner träden som står för nära byggnaden. Allt för att rädda fasaden och byggnaden från ytterligare fukt, påverkan och förfall.
Upptill behövs stegar för att nå. Här sitter väggväxterna extra hårt då grenarna har surrat sig fast i taket och börjat krypa in till insidan. I fasaden syns de igenmurade fönstren. Jag tror att teglets mönstertekniken kallas för kryssförband.
En vacker gammal tegelvägg ser dagsljuset igen.
SvaraRaderaElla