Styckmästaren i min lokala butik delar gärna med sig av tips och råd kring kött och tillagning; sist tipsade han mig om att fylla ett par påsar med varmt vatten och lägga ovanpå köttskivorna en stund innan grillning för att öka köttets temperatur. Hans ord löd:
"Köttytan blir tio gånger bättre om köttet är kring 30° när det läggs på grillen än om det är 10°". Kan vara värt att lägga på minnet.
Grillmiddagen på kalvskivorna blev väldigt bra. Det blev dock en hel del kött över vilket jag i och för sig hade förväntat mig. Men det löste maten ett par dagar framöver sedan...
Dagen efter gjorde jag egen pyttipanna på tärnat kalvkött, lök och potatis. Fantastiskt gott!
Wrapsen blev mycket uppskattade och detta är ju en jättebra, snabbgjord måltid, perfekt
under sommaren när man gärna äter kall mat. Trist bild? ja jag vet... men goda
blev dem!
Den här sorgliga bilden är allt jag hann ta av en helt underbar toscakaka jag bakade nyligen. Själva kakan fick med sig en rejäl slatt med riven mandelmassa vilket gjorde hela skillnaden mellan "vanlig" toscakaka" och den här. Den åts upp så fort att jag knappt hann fota den...
Toppentips för amatörkock,man tackar.
SvaraRaderaNice blog
Vinterbadaren
Detta ska inte en hungrig mage tvingas att
SvaraRaderaläsa.Därför går jag ur bloggen.
Marcus sa