Som tur var hade vi de två italienarna kvar på besök och med
sådana besökare behöver man sällan gå hungrig.
Med nästan inga ingredienser alls och de som skulle användas inte kostade många kronor blev det en riktig budgetlunch.
Jag hittade ett enkelt recept på vitlökssoppa i boken och den idén kändes perfekt. Vitlök, potatis och vatten är ju något som alltid finns i hemmet om det inte är krig eller kris.
Trots min storkäftighet ska jag säga att jag faktiskt bara hade hälften av vitlöken som behövdes varvid jag halverade hela receptet nedan rakt av.
ZUPPA DI AGLIO /VITLÖKSSOPPA
4-6 personer
1 liter hönsbuljong
100g vitlöksklyftor, hackade
1 klyfta vitlök, hel
3 potatisar, fint tärnade
salt, peppar
60g riven parmesan
vitt bröd i skivor, en per beräknad person
Koka upp buljongen i en kastrull (boken förespråkar egen, hemgjord buljong på allhenda grönsaker, kycklingben, skrov osv som kräver massor av tid och ... jaja, kanske kärlek men vad sjutton...), jag använde buljongtärning vilket fungerade utmärkt. Som sagt, man tager vad man haver...
Lägg i den hackade vitlöken och tärnade potatisen, koka upp och sänk sedan värmen, låt koka försiktigt på svag värme i 20 minuter.
Räds inte antalet vitlökar, de hackas nämligen och blir
mjukare i smaken än pressad vitlök. Samt att fördelarna
med vitlök är många som t.ex att hålla vampyrer på
behörigt avstånd....
gruvligen stulen vampyrbild
Så ser soppan ut efter några varv i mixern
Fördela sedan soppan över brödet i skålarna, toppa med ett lass nyriven parmesanost.
Ibland värmer det i hjärteroten....
Vitlökssoppa.Triggar inte igång nåra smaklökar.
SvaraRaderaOviss!!!!!!!!!!!
Ser gott ut.MMMENNN
SvaraRaderaAldrig smakat.
Första gången för oss alla idag också, var tveksam men tog språnget och testade... jättegott som sagt, men det vill ju till att man gillar vitlök. Inte farligt, värt att prova, kostar nästan ingenting om man inte gillar.
Radera/Livsnjutaren
Har testat,va gott.
SvaraRaderaOxå godisgr....
Kul!! /Livsnjutaren
RaderaFörstår inte de där me vitlök?
SvaraRaderaUsch eller?