söndag 17 mars 2013

Bland tårtor, kakor och bullar del 6 - Staden X och Sigtuna

Kan tyckas som en märklig rubrik på dagens inlägg. Meningen var att komma ut med en positiv upplevelse från ett för mig tidigare obesökt konditori i min gamla hemstad och sedan få dela med mig av upplevelsen här. Lite förväntansfullt besökte Ä.H och jag idag alltså ett konditori/enklare matservering som funnits på orten en tid men som vi aldrig har kommit oss för att besöka. Som vanligt undrade socker-och sötsugehjärnan vilka godsaker som gömde sig bakom de nyputsade glasmontrarna och jag riktigt kände hur hela kroppen laddade inför fikat. 
Själva kondiset/matserveringen är inrymt i en lokal som trots ihärdiga försök att inreda det hemtrevligt inte har DET; atmosfären med kork-och plastmatta i en stor lokal där huvudelen av taket täcks av stålblanka ventilationstrummor, ringlandes i taket som jätteormar, förtog hela stämningen. Själva fikat var ganska OK men inget märkvärdigt, trots upprepade skyltningar om "hembakat" lite här och där; kanske skulle detta uppväga det ganska svala  bemötandet av personalen..? Ett leende skadar aldrig, speciellt inte när man har med kunder att göra. Så, jag upprätthåller mig inte något mer vid detta ställe utan ser hellre tillbaka på ett annat café som är värd namnet; Tant Brun i Sigtuna! 


Vi gjorde ett lite nostalgiskt besök här för lite sedan. För länge sedan var vi boendes i en av Stockholms norra förorter ganska nära Sigtuna och det hände att vi besökte Tant Brun ganska ofta.
  Tant Brun är inrymt i ett gammalt, härligt hus med lågt i tak, trånga, sneda vinklar och eld i öppna spisarna, de kunde lika gärna servera kall blodpudding och ingen skulle märka det bara för att atmosfären är så genommysig!


Nu behöver ingen riskera att behöva tvinga i sig annat än t.ex. nybakad, ljummen chokladkladdkaka, kaffe och/eller varm choklad med grädde på Tant Brun och så här ska det vara att gå på café!

 
 

Synd att vi har så  långt till Sigtuna idag, men kanske är det tur för både midjan och kranskärlen... 

5 kommentarer:

  1. Vill inte vara kund om jag inte får service och blir vänligt bemött av personalen.
    Vänder i dörren!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Gillar cafèlivet.Finns många coola sådana.

    Sa kakan

    SvaraRadera
  3. ÅÅÅÅHH Tant Brun!
    Sirpa GILLAR!!

    SvaraRadera
  4. Tack för bra tips, bra caféer växer inte på träd och det är alltid tråkigt att behöva prova sig fram bland flera dåliga. Märkligt egentligen att det skall vara så svårt att få till det. Varför startar man ett café om man inte har inspiration? Borde inte någon ge ut en caféguide någon gång?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med! Jag tror många har intentionen att starta något bra men kanske inte orkar ända fram, eller kanske bara är bra på en sak (typ att baka) men kanske inte är så socialt bevandrade. Att ta emot kunder och ge ett varmt välkomnande är så självklart men tydligen inte alltid lätt att omsätta i verkligheten. /Livsnjutaren

      Radera