Samtidigt vill jag passa på att slå ett slag för kondenserad mjölk (som finns med i receptet) på burk som man hittar i butikernas bakhyllor. Det är en jätterolig ingrediens!
ca 6 personer
(Ur boken "The Chocolate and Coffee Bible" av Atkinson, Banks, France & McFadden)
Botten:
65g / 5 msk osaltat smör, lätt smält
250g Digestive mjölkchokladkex, krossade
Fyllning:
397g (färdig burk i bakhyllan) kondenserad mjölk
150g hackad mörk choklad,
(t.ex. Odense chokladknappar)
120ml creme fraiche
1 msk ljus sirap
Topping:
2 bananer
250ml creme fraiche
2 tsk starkt kaffe (jag tog 4 tsk)
Mixa samman digestivekrosset med smöret (jag använde mixer) till en jämn smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter). Ställ i kylen.
Smält chokladen i en värmetålig skål i ett vattenbad, blanda i fyllningens creme fraiche i chokladen samt sirapen. Öppna den kondenserade mjölken och blanda även ner denna i chokladsmeten.
Den karamelliserade kondenserade
mjölken, väldigt tjock och krämig
i konsistensen
Rör om ordentligt så att allt blandar sig. Häll sedan ner chokladsmeten i pajskalet i formen, se till att smeten fördelar sig jämt i formen.
Efter första provningen
Det blev en väldigt fyllig, smakrik och söt historia, klart värd att göras men räcker troligen till många då den är rejält "rik" på smaker. Kanske räcker den hela helgen här...?
AjAjAj de där sitter fint
SvaraRaderasom helgsysselsättning.
Baka o käka.
Sussi
Man döööööööör,så GOTT!
SvaraRaderaSmack igen
De där e GOTT!!
SvaraRaderaBara jaaaaaa
Gillar dina recept.
SvaraRaderaLINA
Fredagsfrälsning,ja tack om de ser ut så här!!
SvaraRaderaElsa sa