Kycklingwraps med krämig sås
4 pers
1-2 paket Fazer fullkornstunnbröd
1 färdiggrillad kyckling - rensad och skuren i små, små kuber
1/2 gurka, hackad i små bitar
1 burk majs
salladsblad, hackade
1/2 burk soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade
1 burk creme fraiche
2,5 msk Heinz Chilisås
1 riven vitlöksklyfta
peppar, salt
1 tsk (ca) kreolkrydda
folie
Detta är den kreolkrydda jag brukar ha (bilden lånad)
Blanda creme fraichen med chilisåsen, den rivna vitlöksklyftan och kryddorna. Låt gärna stå en stund så smakerna "går in i varandra", smaka av.
Med en slickepott, bred såskrämen tunt över tunnbrödsskivorna:
Fördela sedan wrapsfyllningen på tunnbrödsskivorna (lämna
en kant nertill då den ska vikas upp för att försluta wrapsen):
kycklingbitar, salladsbitar, gurkbitar, majs och tomatbitar.
Häll sedan över några skedar av krämsåsen på fyllningen
och vik sedan upp nedre kanten innan sidorna viks över:
Det gäller att man inte har packat wrapsen för fulla; då blir det svårt att få ihop dem till en wraps, samtidigt som tunnbrödet lätt spricker. Håll försiktigt ihop wrapsen och linda folie runt nertill för att hålla ihop wrapsen. Klicka lite sås på toppen av innehållet och servera.
Resultatet blev jättegott och perfekt till dagar då aptiten på varm mat är obefintlig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar