söndag 28 juli 2013

Äta bör man, annars dör man. Trots värmebölja.

Här kommer ett snabblagat, enkelt tips på mat, perfekt till varma sommardagar då man inte vill stå vid en varm spis och kladda i grytorna. Häromdagen var just en sådan dag (och tack goda högre makter; värmen fortsätter!). Jag knåpade ihop följande wraps på dessa ingredienser:

Kycklingwraps med krämig sås 
4 pers

1-2 paket Fazer fullkornstunnbröd
1 färdiggrillad kyckling - rensad och skuren i små, små kuber
1/2 gurka, hackad i små bitar
1 burk majs
salladsblad, hackade
1/2 burk soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade
1 burk creme fraiche
2,5 msk Heinz Chilisås
1 riven vitlöksklyfta
 peppar, salt
1 tsk (ca) kreolkrydda 
folie

 Detta är den kreolkrydda jag brukar ha (bilden lånad)

Blanda creme fraichen med chilisåsen, den rivna vitlöksklyftan och kryddorna. Låt gärna stå en stund så smakerna "går in i varandra", smaka av. 


Med en slickepott, bred såskrämen tunt över tunnbrödsskivorna:


Fördela sedan wrapsfyllningen på tunnbrödsskivorna (lämna
 en kant nertill då den ska vikas upp för att försluta wrapsen):
kycklingbitar, salladsbitar, gurkbitar, majs och tomatbitar. 

 

Häll sedan över några skedar av krämsåsen på fyllningen
och vik sedan upp nedre kanten innan sidorna viks över:

 
 Det gäller att man inte har packat wrapsen för fulla; då blir det svårt att få ihop dem till en wraps, samtidigt som tunnbrödet lätt spricker. Håll försiktigt ihop wrapsen och linda folie runt nertill för att hålla ihop wrapsen. Klicka lite sås på toppen av innehållet och servera.


Resultatet blev jättegott och perfekt till dagar då aptiten på varm mat är obefintlig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar