För övrigt en rätt trevlig liten bok med många (andra) goda recept.
Valnötskyckling (jag har reviderat måtten en aning för att passa oss bättre)
4 personer
600g (ca) kycklingfiléer
3-4 msk Mushroom Soy
70g valnötskärnor
1 burk vattenkastanjer (227g)
2 röda paprikor
3-4 salladslökar
2-3 vitlöksklyftor (beroende på storleken, jag hade bara små så jag tog 3 små klyftor)
rapsolja till stekning
salt
redning:
4 tsk maizena/potatismjöl
4 msk vatten
2 tsk Mushroom Soya
Skär upp kycklingfiléerna i bitar om ca 2 cm. Häll sojan över kycklingen i en skål och låt det dra medan resten av maten förbereds.
Redningen
Hetta upp olja i en en djup stekpanna eller wok. Stek hastigt upp valnötskärnorna, ca en halv minut och ta sedan upp dem och lägg dem åt sidan.
Hetta upp mer olja och stek alla grönsakerna ett par minuter.
Ser ju hur läckert ut som helst....
Den mörka tonen på maten kommer av redningen med sojasåsen. Vi hade basmatiris till men blev förvånade av hur lite smak det var på maten. Otroligt efter att ha använt alla dessa grönsaker! Det fanns dock en räddning och den var nödvändig i detta fall; sweet chilisauce (finns massor av varianter att köpa). För övrigt en basvara i vårt hem då vi ofta äter asiatisk mat :
lånad
Det räddade hela rätten som ändå kändes nyttig och fräsch; men anonym. Är man försiktig och inte översteker grönsakerna behåller dem sin krispighet vilket ändå är jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar