lördag 6 september 2014

"Varde ljus!" Och det blev ljus.

Kanske inte med hjälp av "Han Däruppe" utan mer handfast av elektrikerns flinka händer. Igår ringde herr elektriker oväntat och meddelade att han tänkte komma till oss i går eftermiddag. Elektrikern pratade om våra kökslampor som han skulle koppla in ungefär som om det var ett par dagar sedan vi hade bett honom om hjälp med detta. Så var inte fallet, det var ett par månader sedan vi såg och hörde av honom sist. Han hade då varit här och installerat tvättmaskinen åt oss och rett ut lite proppproblematik. När han åkte sa han att han skulle återkomma ganska snart för kökslampornas räkning. Vi människor är sannerligen olika, uppfattningen om vad som är "snart" har helt klart olika mening för oss.
 Nu har det varit sommar och ljusa kvällar, vi har inte riktigt känt av behovet av kökslamporna utan mer skämtat om hantverkare som gör som det vill, OM de vill och framförallt NÄR de vill. På sistone har vi dock slagits av hur bra det hade varit med belysning i våra kökslampor. 

Lamporna blev inkopplade och fungerar nu alldeles utmärkt. Det var en mycket mörk kväll igår och inte ens månen förmådde lysa upp det dimtyngda kvällsmörkret: 






 Nu får vi se när herr elektriker kan tänkas återkomma för andra jobb vi behöver hjälp med, kanske redan innan jul...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar