onsdag 12 mars 2014

Fina fisken

(lånad bild)

En helt vanlig halvtråkig onsdag i mars. 
En titt i frysen gav ett paket frysta torskryggar... Under ett par dagar har jag längtat intensivt efter färsk koriander gärna tillsammans med chilikrydda och annat lite "mexbetonat". 
Fyndet i frysen och mina tankar blev grunden för dagens middag. Jag handlade några tillbehör som inte fanns hemma i skåpen och vips hade vi en mysig middag på gång. Så här gjorde jag:

Fisk i ugn med mexikanska smaker samt tillbehör
4 personer, ugn 200°

Fisk i ugn:
400g torskfilé
350g salsa (hot)
1 näve (ca) färsk koriander, hackad
3 dl (ca) cheddarost, riven
nachochips, krossade

Bönröra:
1 burk svarta bönor
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad 
olivolja
1 msk (ca) hackad färsk koriander
salt, peppar

creme fraiche
avocado, skivad
citron att droppa över avokadon
minitortillas, värmda en stund i ugnen


lånad bild


Tina fiskryggsfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form som först smörjts med lite smör. 


Fortsätt sedan med bönröran: hacka lök och vitlök, stek mjuka i olivolja,  häll av vätskan från de svarta bönorna och häll sedan ner bönorna i kastrullen med löken. Krydda med den hackade koriandern, salt och peppar. Puttra på svag värme en stund och låt sedan stå på svag värme tills fisken är klar. 

 

Hacka den färska koriandern och blanda ner den i salsan (detta var hela min utgångspunkt i dag p.g.a mina cravings på färsk koriander men som jag naturligtvis glömde..... jag fick strö över den på slutet i stället vilket egentligen var helt meningslöst...). Skeda upp koriandersalsan över filéerna. Fördela rikligt med riven cheddarost över salsan. Strö rejält med krossade nachos över osten, grädda sedan i 15 minuter. 

Skiva upp avokadon och lägg i en liten serveringsskål. Sätt fram en skål med creme fraiche. 


 När fisken har gräddats klart kan allt serveras på bordet; fisken under salsa-ost-nachotäcke, skivad avokado, creme fraiche, tortilla och bönröra. Plötsligt har man en jättehärlig vardagsmiddag!


Trots min glömskemiss med att blanda färskhackad koriander i salsan innan den breddes över fiskfiléerna blev slutresultatet otroligt gott. Lite skoj att få ta in fisk i mexmaten istället för den uttjatade köttfärsen. 
Familjen sopade formarna fullständigt rena, till och med jag som inte är en stor vän av bönor åt dessa med god aptit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar