lördag 2 maj 2015

Rökta böcklingar del 2

 

Även idag har vi frestat på grannarnas tålamod genom att elda vidare av bråtet från vår gigantiska hög. Nu har vi dock nått slutet, allt eldbart har faktiskt tagit slut och det som är kvar är multnande löv, växter och smått, allt genomsurt och vått.
 
   

När vi påbörjade högen var den större än på bilden ovan, både i höjd och i omfång. Det kändes till en början övermäktigt, men ganska fort såg vi att högen minskade i storlek av arbetet.
 Armarna är sönderrivna och fingrarna är perforerade av elaka taggar trots arbetshandskarna. Men allt ris, nedklippta träd och buskar är faktiskt borta!

 
 Det som är kvar är flera år gamla löv och annat som börjat förmultna. Under
arbetets gång upptäckte vi de rostiga järnskivorna som är nedstuckna i högen baktill, 
kanske en gång menade av någon att verka som stöd till en kompost...?


Det känns otroligt skönt att ha kommit så här långt. Vi har inte riktigt löst det med den kvarvarande högen, här skulle vi behöva en redig maskin med skopa att forsla bort den med, detta går dock inte då det inte går att köra in på tomten med fordon. Alternativet är att iordningställa en för tomten (trots allt) nödvändigt kompost/ avskrädeshög fast i mer ordnad form och låta högen ligga kvar. Vi har i princip bestämt oss för det senare och vi har redan en intressant plan för detta. Mer om detta i annat blogginlägg...


.... däremot börjar rapsfälten gulna ordentligt runt om där vi bor. Skåne i ett nötskal, det är underbart och uppiggande med den galet gula färgen! Avslutningsvis kommer här en bild på trefotskitteln i järn som jag renoverade för ett tag sedan:


I botten lade jag korta plankbitar för att få en plan yta att ställa krukorna med lavendel på. Jag hade köpt 7 stycken fina krukor lavendel som precis passade i kitteln. Jag är väldigt ivrig på att få se lavendelblommorna växa upp här, jag tror det kommer bli vansinnigt fint....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar