tisdag 1 juli 2014

Födelsedag, fika, fantastiska föremål och fina fålar


 

Ännu en 25-årsdag har passerat för mig och den firades i största lugn och ro med familjen. Inga krav, ingen stress, lång sovmorgon, vackert väder och god mat. Med andra ord, en fullkomlig födelsedag. Under dagen gjorde vi en liten utflykt till ett för oss nytt ställe utanför Malmö för en soldränkt fika; Tirups Örtagård.
Detta ställe är ett för ett icke tidsbegränsat besök; här finns nämligen en plantskola och butik med allehanda trädgårdstillbehör, porslin, marmelader, teer och MYCKET annat att botanisera bland.


 Vid ankomsten till gården möts man av en fiffig jordgubbs-plantering inom ramen av en härlig gammal järnsäng. 
Resten av gården är översållad av vackra planteringar bestående av oräkenliga mängder växter. Stenlagda gångar och en frodig grönska skapar en underbar, avkopplande miljö. Som besökare kan man bara sitta ner, njuta av vila och en god fika samt resultatet av de ohyggligt många arbetstimmar som ligger bakom detta paradis. 



  
Drömmen om ett eget lusthus finns här förverkligad... 

 

 Något jag personligen är svag för är gargoyler. Här fanns ett flertal rejält stora pjäser, smaksatt utsatta i parken och till salu för hugade köpare. Dessa är stora dekorationsgargoyler och inte menade att monteras på hus som de klassiska mindre gargoylerna som egentligen har funktionen av vattenkastare på tak.  

 lånad bild av gargoyle/droppnäsa

Den dagen jag har täppt till alla andra ekonomiska hål i tillvaron ska jag köpa mig en egen gargoyle, raringen på bilden ovanför lånebilden, den vänstra, är min favorit!
Caféet erbjuder goda bakverk, och trots att väntan i kö var osedvanligt långdragen fick vi belöningen sedan. 
För övrigt passerar sommardagarna i lagom takt och dagligen upptäcker vi nya saker, antingen i vår egen trädgård eller när vi är ute på vägarna:

 Hur charmig är inte denna varningsskylt nedan...?

De dagliga besöken av den lilla vildkatten fortsätter likaså....


Mellan uppackningen av flyttkartonger besöker vi gärna omgivningarna och bekantar oss med dess invånare:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar