söndag 23 februari 2014

Fynd på loppis som fått nytt liv

  





För ett tag sedan sprang jag på detta skåp på en loppis. Skåpet kostade i princip ingenting om man jämför vad gedigna träskåp som är dryga 2m höga kostar ute i butikerna, och som dessutom har många år på nacken. Skåpet var målat i en kall grå färg, hade lite färgsprickor här och var (dock ej synliga på bilderna). Vi tog hem skåpet och beslutade att sätta det i händerna på "våra snickargubbar" för lite ommålning och finjustering av stängningen, skåpdörrarna hade slagit sig en aning. 








Invändigt har skåpet bra med hyllutrymme, lite fack nedtill och en låda mitt på. Hyllornas höjd räcker gott och väl till för glasflaskor som rymmer dryga litern av stärkande drycker...
Närbild av skåpets övre kant

Samtidigt som vår hallmöbel levererades till vårt nya hus (se tidigare inlägg) kom skåpet med, ommålat och osett i färdigt skick av oss. Vi behövde inte bli besvikna på detta jobb heller, gubbarna har gjort ett rejält och smakfullt jobb från början till slut.
 Tyvärr hann jag inte ta ordentliga bilder med kameran utan endast med mobilkameran, dessutom i ett utrymme med otillräcklig belysning. Hur som helst, här är skåpet; ommålat i en färg av grågrön umbra utvändigt och vitt inuti. Dörrarna går att stänga helt utan problem och små låsbrickor i äldre stil har skruvats på. 
Dessa bilder som visar före (ovan) och efter (nedan) kan ge uppfattningen om att färgen är densamma före och efter, detta är dock inte sant, det är bara ljuset som spelar ett spratt. Det är är stor skillnad.



1 kommentar:

  1. Enl.Lena Larsson så .."Varje människa är ett skåp"
    Sa Nisse

    SvaraRadera