Dagen krävde en god, enkel middag med andra ord och jag bestämde mig för att göra kycklingfajitas.
Jag brukar utgå från ett amerikanskt recept och det händer att jag förändrar rätten från gång till gång, idag använde jag de här ingredienserna:
Kycklingfajitas
4 pers
ugn 175°
4 normalstora kycklingbröstfiléer
1 gul lök, hackad
1 burk creme fraiche
2,5 dl riven cheddarost (del 1)
persilja, oregano, svartpeppar, salt
1 burk (färdig) tomatsås
1 burk tacosås
1,5 dl vatten
1 msk chilipulver
1 tsk rökt paprikapulver
2 vitlöksklyftor, finhackade
8 st mjuka tortillas (mjöl)
3 dl riven cheddarost (del 2)
Såserna jag använde idag
Bryn kycklingfiléerna runt om och låt dem genomstekas i en större stekpanna eller till och med gryta (det ska rymmas mycket i den senare) ta upp dem (de får inte stekas för länge för då blir de torra) och låt svalna en aning. Skär sedan upp dem i kuber om ca 2cm.
Hacka lök och vitlök, stek dessa mjuka en stund i pannan/grytan, lägg sedan tillbaka kycklingkuberna. Häll i creme fraichen, kryddorna och den första delen av den rivna osten. Värm försiktigt på lagom värme tills osten precis smält. OBS, låt inte röran koka nu!
Häll ner tomatsåsen och vattnet. Nu är kycklingröran klar att användas till "tortillasplattorna"; dra bort grytan från den varma plattan.
Fördela kycklingröran lagom på varje tortilla som sedan rullas något varv och sedan läggs ner i en ugnsform, stor nog att rymma samtliga fyllda tortillas. Täck sedan tortillarullarna med tacosåsen och slutligen med den andra delen av den rivna cheddarosten.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan formen stå fem minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar