söndag 9 november 2014

En helg i november


Så är ännu en helg till ända och vädret bara fortsätter att skämma bort oss med ljumma vindar, uppehåll, magiska månsken och fantastiska solnedgångar. Jag kan inte annat än att flyta med på detta trivseltåg och föreviga så mycket jag kan genom fotografier.




Lördagen gav tillfälle till en liten tur i det skånska landskapet. Oväntat körde vi förbi en gård med ett gäng frigående gäss intill en inhägnad med Linderödssvin och en skock frigående höns och kalkoner. Gässen som har blivit lite av en skånsk landskapssymbol gjorde det påtagligt att vi befann oss (och fortfarande gör) i Skåne.  Trots gåsaktiga, högljudda protester mot vår bil stannade vi till för att fånga dem på bild.


Sedan var det en solnedgång som heter duga igen. Under några få minuter hann vi uppleva ett nästan löjligt vackert skådespel på himlen:



Trots kamerans begränsade upplösning och bildkvalité kan man kanske ana föreställningen bland molnen på himlen. Upplevelsen var inte långt ifrån tavlornas lite romantiska dramatik på bilderna nedan.



Lånad

Lånad

.... sedan är det något alldeles speciellt med korsvirkeshus! Här nere i Skåne gapar jag fortfarande till när jag passerar ett sådant, gärna med vasstak.

Brandstads Prästgård, nuvarande bostadshus daterat till 1799



Vi passerade Övedskloster och åkte genom förtrollande alléer...


 .... slutligen, söndagens dagsljusavslutning gjorde oss inte besvikna. Dessa bilder nedan visar hur himlen såg ut strax innan solen gick ner helt: 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar