söndag 15 februari 2015

Uppdatering gästhuset igen och lite middag

Helg, melodifestival och Alla Hjärtans spelar ingen roll,  vi hemfaller åt sådant som vi brinner mer för. Allt det andra får andra ägna sig åt. Vår tanke och dröm om att en dag få öppna dörrarna till vårt egna, färdigrenoverade gästhus känns mycket viktigare än att missa värdefull arbetstid genom slappande som helger ofta innebär.


Alltså ännu en helg i teglets tecken! Här ovan till vänster är en reprisbild på den vägg som vi har arbetat med ett tag. Det är den gamla provisoriska dörröppningen som vi har fortsatt öppna upp. Den sida av väggen som är längst till vänster i bild står ännu orörd då en mängd eldragningar sitter fast på väggen och måste monteras om av elektriker (som för övrigt väntas besöka oss i morgon för att se över arbetsuppgiften). Den andra väggdelen har nu tagits ner nästan helt, se bilden ovan till höger.


 Så här ser det ut efter att nästan allt bråte har tagits ut till containern på gården. Det är en nivåskillnad på golvet på det som tidigare var garage till höger och det som var förrådsutrymme/ oljepannerum till vänster. 

 

 De sista två lagren tegelsten sitter rejält hårt i den gjutna betongplattan bakom. Nästa steg är att hyra lämplig maskin (betongsåg eller bilningshammare) för att såga/borra upp betonggolvet i delar för sedan kasseras.

 

 En och annan rolig sak dyker upp under arbetets gång, bland annat ett gammalt tegelgolv som kom fram under under en bit gjuten betong:


 Även mindre saker som minner om ett förflutet dyker upp, som den här lille mumifierade parveln:


Arbetet med gästhuset till trots, ingen skulle gå svältande genom helgen ändå! God mat finns det ju alltid anledning att äta, speciellt efter tungt arbetspass på en extra "hjärtlig" helg förtjänade vi extra god mat. Det blir inga recept på vår middag denna gång, däremot en kort presentation av menyn (efter önskemål om inspiration av väninna). 

 Förrätt: klassisk Toast Skagen med skagenröra inköpt hos Malmstens Fisk & Kök
i Lunds Saluhall. Deras skagenröra är den absolut bästa jag har ätit! 
Kallt bubbel till är alltid rätt!

Varmrätt: jag var ute efter en fin lammstek men fann ingen i min lokala butik. Istället
blev det oxfilé, klassiskt stekt i ugn med vitlökssmör. Lite lyxigt men väldigt enkelt
att tillaga och framförallt snabbt, det lämnade tid för tillbehören: ugnsbakad rödlök
med timjan (recept Jamie Oliver), färdiga rotfruktschips och fänkålspuré
Franskt rött vin till ett måste...

Efterrätt: kanske den fulaste av rätterna men troligen den som blev godast... :
Valentine’s Day Coeur à la Crème. I originalreceptet använder bloggaren
 fantastiska hjärtformar och dekorerar med ljuvliga rosor m.m. Jag hade
inga vackra småformar eller färska blommor när jag gjorde efterrätten, 
den var dessutom lite knepig då "puddingen" skulle vätskas av 
 i 8 timmar innan servering. 

Mätta blev vi, utan tvekan. Melodifestivalen verkade klara sig utan vårt engagemang (vilken den alltid har fått göra, i vårt hus är allt som är förknippat med "mello" förbjudet att ens tala om) och alla var nöjda och väldigt trötta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar