söndag 8 februari 2015

Uppdatering blivande gästhuset


Ännu en helg där vi tillbringat tid i det blivande gästhuset. Vi har knackat och rengjort vidare på tegelstenarna. Tegelsten för tegelsten i sakta mak, det får ta den tid det tar. Under lördag förmiddag hann jag med två och ett halvt varv staplande i tegelstensstapeln; 40 tegelstenar i varje varv = 80 stenar plus ett halvt varv; alltså ca 100 stenar rengjorda och färdigstaplade. Solen strålade positiva strålar och all pudersnö var helt bortsmält; det var verkligen vår i luften.


Det blivande/tänkta gästhuset börjar sakta skalas rent från innerväggarna och vi kan tydligare se vad och hur vi har tänkt oss utvecklingen. På bilden nedan (en repris från förra inlägget om gästhuset) syns en "dörröppning" i väggen, en provisorisk håltagning mitt i teglet. Någon nyfiken kanske undrar vem - varför... Tja, det gjorde vi också när vi köpte fastigheten. Det rör sig om en mycket spontan väggöppning i en vägg som inte hade en dörr innan....



Hur som helst, i helgen var det just denna väggs tur att börja rivas ner. Vilket vi också gjorde...

 
Större delen av väggen åkte alltså ner, den ena sidan får vänta en stund då det sitter rejäla elledningar och kopplingar där. En elektriker måste hit och ordna dem innan släggan sätts i väggen.




 Denna vägg består av dubbla lager tegelstenar och vi har nu rengjort de hela tegelstenarna som vi behåller. Traven med tegelstenar växer snabbt på höjden:


1 kommentar: