fredag 11 september 2015

Dagsaktuellt om gästhuset och lite annat smått och gott...

 Nu är det dags igen! Jag inleder med ett alldeles nödvändigt gott godistips....

 
Lillebror letade fram detta recept på nätet, det heter "Cornflakeskakor" och finns på denna adress. Någonting så sagolikt gott och enkelt måste vi bara dela med världen. Snabbt, smidigt och ofta har man alla ingredienserna hemma. Chokladdränkta (och en hel del andra väldigt näringsrika saker) cornflakes som kan bota vilken depression som helst. Passar väldigt bra här just nu; jag har nästan slagits ut helt av något som verkar vara influensa light. Ingen ork förutom bara en massa energislukande självömkan... Dessa små chokladflakeskakor kommer väl till pass! 

Så kan jag även meddela att det har skett ett framsteg i projektet för vårt blivande gästhus! Det var sannerligen ett bra tag sedan jag skrev om detta (faktiskt så länge sedan som i mars månad). Sedan det sista inlägget har arbetet faktiskt stått helt stilla; detta på grund av det bygglov vi ansökte om hos kommunen tog sin grundliga tid att behandlas. Mer än tre månader tog det faktiskt, i slutet av juli kom det så till slut i alla fall, och kommunen gav oss bygglov. Flera månaders meningslös väntan (och en massa dyrbar tid gick till spillo), inget fick göras i huset under tiden kommunen beaktande ärendet, allt fick stanna av och bara vänta. Väldigt frustrerande men nu är det i alla fall klart. 


Nu har vi tryckt på ON-knappen igen och anlitat en "grävare" som först ska gräva ut ett schakt längs med en av husväggarna invändigt. I detta schakt ska en stödsockel sedan gjutas längs husgrunden för att stabilisera upp husväggen (då det finns en stor risk att huset blir instabilt av att man gräver ur hela jordinnanmätet på en gång). Gjutningen kommer ske i omgångar; d.v.s längs en husvägg i taget. När detta är gjort ska resten av golvets jordlager grävas ur. 

 
Den lilla grävmaskinen inne i lillhuset

Grävaren uppskattar arbetet till att gå hyfsat fort, borträknat den tid det kommer att ta för den gjutna sockeln att gjutas och brinna osv. Det känns ju fantastiskt, jag hade nästan förträngt gästhus-projektet....
I dag letade vi även upp en betongblandare som ska användas vid gjutningen. Jätteroligt, nu börjar det hända saker!  

 Den lille betongblandaren har gjort entré!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar