fredag 18 september 2015

Vänskapsband i vått och torrt

 Bästa väninnan och barndomsvännen sedan dryga 35 år har precis lämnat oss efter några värdefulla dagars besök. Vi har inte setts på ett och ett halvt år vilket har varit väldigt tråkigt. Men då det skiljer 60 mil mellan våra boenden blir det tyvärr så att det går långt mellan gångerna som vi kan åka till varandra. Tidigare kunde vi ses på daglig basis om vi ville (vilket vi också ofta gjorde). 
Vädret visade sig från sin bästa sida denna vecka när väninnan var på besök. Vi passade på att göra några turer runt om, framförallt till havet då detta är favoritplatsen för väninnan. 

 
 Falsterbo

 En av dagarna tog jag väninnan till Falsterbo då detta är en plats på jorden som jag själv är otroligt förtjust i. Trots starka vindar så var det ändå fortfarande varmt, sanden vit och vattnet skiftande i härliga blå och gröna färger.  Vi hade stranden helt för oss själva och vi vandrade länge längs strandkanten.






En annan dag besökte vi Haväng på Österlen; också en fantastisk plats att vara på. Även här var vi nästan helt ensamma. 
 
 








En sväng över bron till Köpenhamn blev det också såklart. Då väninnan har lika stort matintresse som jag var det ju nästan en ren nödvändighet att besöka Köpenhamns egen saluhall, "Torvehallerne". Goda vänner tog oss dit i sensomras och jag blev frälst rakt av! Helt underbart ställe, proppfullt med matförsäljare i alla former. Dofter, dofter överallt och gott att äta på varenda kvadratmeter. 

        Danska smörrebröd var dagens självklara lunchval 

Hemmavid har vi gått husesyn, trädgårdssyn, frossat i säsongens mognande plommon och päron. Vi har även lagat och ätit god mat, hittat (ännu en) ny gemensam glassfavorit ... med andra ord; våra magar har aldrig behövt stå tomma och svultna... 
 Nu lär det dröja innan vi ses igen, men minnena av besöket har lagts till vår gemensamma, väldigt rika minnesbank tillsammans. 

(När du läser detta din gamla skabbråtta, så ska du veta att saknaden är STOR efter dig....)

1 kommentar:

  1. Saknaden efter er är lika stor må du tro. Och päronglassen. Vet inte hur jag ska härda ut.

    SvaraRadera