torsdag 2 mars 2017

Projekt övervåning del 3 - en av orsakerna



Jag berättade förut om väggen som tidigare mötte oss rakt fram när vi gick uppför trappen, en vägg som nu har rivits. Här ska det före detta mindre rummet (med den "exotiska" tapeten) bli ett enda större allrum tillsammans med det andra utrymmet. Ytterväggen (kortväggen) har två fönster som vetter mot väster och här kan man skåda de mest fantastiska solnedgångarna gång efter annan. 


Jag är otroligt svag för solnedgångar (soluppgångar också för den delen). De kommer med en intensitet som nästan tar andan ur en och är ofta över på väldigt kort tid, i alla fall när man vill se eller fånga själva "glödbollen" på bild. 


Himlen kan däremot finnas kvar längre med fantastiska skådespel i alla möjliga färger, även sedan solen sjunkit ner bakom horisonten. 
 


Vi vill nu skapa ett härligt allrum med möjlighet att sitta och njuta av solnedgångar som dessa, läsa böcker eller bara i största allmänhet dra sig tillbaka i lugn och ro en stund. 


 


Solnedgångarna skiftar i karaktär med årstiderna. I riktningen som fotona är tagna, några kilometer bort, ligger sundet mot Danmark.



Kanske är det närheten till havet och dess luftfuktighet som spelar in när varierande solnedgångar som dessa skapas. 



Under årets ljusare säsong kan man även se trädgården under längre tid än annars, (när mörkret kommer under hösten och vintern blir  trädgårdens växter och träd mer en svart kuliss). Nedan syns en del av vår trädgård under tidig sommar.

 
 

Rönnsumak, magnoliaträd, bigarråträd, ask, kastanj och lite av en hassel syns på bilden ovan. Och syrener. Underbara syrentid!

 

1 kommentar:

  1. Det gäller att njuta av stunden.
    Farbror Blå

    SvaraRadera