onsdag 15 mars 2017

Projekt övervåning del 6

 Dagens status är att bygget är igång. Även om byggarna just denna dag försvann ganska tidigt för att hjälpa till på ett annat bygge i närheten. Som sig bör när det är hantverkare, det kommer något emellan. Ingen fara dock, vi visste om detta och hade på sätt och vis räknat på att bygget vissa dagar står i viloläge. 
Strax innan byggarna började arbetet i fredags avslutade vi utrivningen av det understa golvlagret. Vissa av planken var i riktigt läbbigt skick, angripet av någon form av bagge i äldre tid.

 Här och var dök det upp smuliga plank minsann


 Detta var ju inte helt oväntat i ett hus från sent 1800-tal och vi var inte direkt oroliga då nya träreglar för taket ligger direkt under sedan ett tjugotal år. Men för säkerhetsskull tog vi hit Anticimex för en extra koll. Vi fick förklarat för oss att det i äldre tider användes bekämpningsmedel som fortfarande är "verksamt" på något sätt och att det tydligaste beviset för att det fungerar är just de nyare reglarna som ligger precis under, oangripna. Inga tecken på levande djur fanns alltså. Bra så. Alla dessa plank är numera borttagna. 

Nu har byggarna inlett arbetet och det som de har börjat med är att rikta upp och bygga golvet. Det är en rejäl höjdskillnad mellan västra och östra delarna av huset...


 Nytt friskt virke som doftar underbart!

 Nästan hela övre plan har nu fått golvreglar som dessutom nästan har isolerats klart. Enligt byggarna kommer golvskivorna läggas på innan helgen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar