onsdag 11 september 2013

Husförsäljning, utflyttning och matlagning. Fyllda kycklingfiléer.

Bloggandet hamnar på efterkälken ibland, men kanske är det att föredra och inte bara spotta ur sig väldigt många, väldigt innehållslösa inlägg. Bättre att ha något att bidra med när man väl skriver.
 Det har varit mycket på sistone med försäljningen av sommarstället; utflyttning, städning och "sista-kollen-som-görs-flera-gånger". Inget får glömmas, missas eller slarvas med. En sista klippning av gräset förstås, vi har haft tur som har haft bra väder och inte konstant hällregn, det hade försvårat både packning, flytt och klippning. Nu är allt klart och samvetet mår bra, huset är skinande rent och köparen får tillträde i morgon. På vår egen hemmaplan råder ett slags ordnat kaos, alla förråd är överfyllda med diverse bohag och möbler som vi valt att behålla från försäljningen. Många vändor har ändå gjorts till soptipp och insamlingsställen. Men hemma, hemma är det MYCKET som nu står. I väntan på. Ingen vet var, när eller ens OM, vi får se. 
För att inte låta sig drunkna både fysiskt och mentalt bland allt som kantar rummen hemma och för att hålla humöret på topp försöker vi unna oss en och annan god middag. Häromdagen lagade jag fylld kyckling med en slags potatisgratäng till. Här är således dagens bloggbidrag...Jag lagade två sorters fyllda kycklingfiléer; den ena med blåmögelost och den andra med vitlöksfärskost. Jag anade att barnen inte skulle uppskatta mögelostsfyllningen varvid vitlöksfärskosten fick bli deras alternativ.

Ädelostfyllda kycklingfiléer och vitlöksostsfyllda kycklingfiléer
4 pers, ugn 175°

ca 600g kycklingfiléer
300g Philadelphiaost med vitlök och örter
ca 125g Danablu Ädelost
100g serranoskinka 
salt, peppar
smör till formen och pensling
dragon

 


Lägg upp filéerna på en skärbräda, om filéerna är väldigt stora (som jag hade) kan man dela av dem på längden. Lägg den tunnare delen åt sidan, dessa delar kan frysas in till ett annat tillfälle.

 



Vitlöksostsfyllningen till vänster och Danablu Ädelostsfyllningen till höger

Smörj en ugnsform.  Skär ett snitt längs filéernas långsida men skär inte rakt igenom köttet, det ska bli som ett brevinkast i kycklingen. Fyll sedan filéerna med vitlöksosten/och ädelosten som på bilderna ovan. Lägg sedan ner filéerna i en ugnsform. När kycklingbitarna ligger i formen läggs serranoskinkan över:




Smält lite smör som sedan penslas på serranoskinkan, smula över dragon, peppar och en aning salt. Ta dock mindre av saltet då mycket sälta redan finns i skinkan. Sätt in formen i ugnen ca 25 minuter eller tills filéerna är genomstekta. 


Till kycklingen valde jag att laga ett recept ur boken "Två Hungriga Italienare" igen. 

Ugnsstekt potatis med tomat, oregano och basilika
4 pers, 175°

olivolja
500g potatis, tunt skivad
oregano
salt, peppar
färsk basilika
300g rödlök, skivad tunt
400g körsbärstomater, halverade och urkärnade
1 msk vitt vin

Häll olivolja i en ugnsform. Kärna ur tomaterna:


 Börja varva lagren ner i formen: skivad potatis, lite oregano, salt, peppar, basilikablad. Lägg på sivad röd lök och urkärnade tomater. Ringla över olivolja. Fortsätt på samma vis med flera lager av potatis osv.




 Slutligen ringla över olivolja, vinskvätten och täck formen med ugnsfolie, grädda sedan i ugnen i 45 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 15 minuter och servera.


En mycket lyckad middag som uppskattades av samtliga. Till maten provade vi ett för oss nytt vin som väninnan M tipsade oss om; ett torrt vitt vin från Nya Zeeland. En väldigt glad och framförallt god överraskning!

Vinet heter Gardo Morris har har nummer 6429 på Systemet och passar utmärkt till fågel, gris och fisk. Priset gör det även lätt för samvetet; endast 119:-.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar