torsdag 5 december 2013

Mer tidiga julklappar åt oss själva


Han har kommit nu, Sven. Stormbyar väntas under resten av dagen, än så länge ligger blåsten på hårt och regnet piskar mot rutorna. Stormen Sven allstå, helt politiskt korrekt namngiven i jämlikhetens underbara tecken. Det kan ju inte bara vara kvinnonamn som ska namnge elakartade stormar....? Skulle man inte kunna kombinera nytta med nöje här; utnyttja återupplivningen av kända litterära verk som kommit i ropet i form av hyperpopulära filmatiseringar som t.ex. Sagan om Ringen-trilogin? Varför inte stormen Smaug? Vredesvädret Gollum? Snöstormen Sauron? En  anknytning till historiska, kända litterära verk som får en rot till vår egen tid...? Det kanske till och med kan öka allmänbildningen hos vissa men framförallt göra saker lite roligare på sätt och vis, istället för att tråkas av och slösa energi på ännu mera jämlikhetsutredningar i rättvisans namn när vi ändå sitter med mungiporna nere p.g.a tågkaos, vägkaos och strömlöshet, allt efter stormens framfart.
 Själv tänker jag inte slösa mer energi i frågan och fastna i detta bryderi (som t.ex. könskvoteringar och andra utopiska jämlikhetssträvande), istället ska jag berätta att vi idag har klippt navelsträngen med vår gigantiska soffgrupp vi köpte med oss hem från USA. Den är borta nu, den stora, stora soffan och de stora, stora fåtöljerna. Ett par dagar på Blocket så var gruppen såld vilket trots allt  känns jättebra. Förnyelse är alltid bra. Vi älskade gruppen men med den förestående flytten till det nya boendet insåg vi att den helt enkelt skulle vara för stor just i det rum som är avsett att ha en soffgrupp i. Tanken på att också börja om från början i ett nytt hus är inte heller helt oangenäm. 

Bye bye America!

För er som har sett gruppen vet hur stora möblerna verkligen var, annars är det svårt att få uppfattningen om det annars bara genom att titta på bilderna. 
Förra veckan kom vår nya soffgrupp och det har alltså varit ont om plats i vardagsrummet.... Vi satsade på att beställa en två-och en tresitssoffa i neutralt, omönstrat tyg denna gång, tyget är en slags tät, stentvättad canvashistoria.



Sofforna känns oroväckande små just nu i vardagsrummet men det beror säkert bara på att vi är vana vid något annat. Snart ska de ju dessutom flytta dit de är avsedda att bo i fortsättningen.





Det är med tanke på dessa soffor som jag har sytt kuddarna och jag är nöjd med hur de ser ut på plats. 


Medan jag har skrivit ner detta verkar Sven ha lugnat sig men jag litar inte en sekund på detta. I horisonten anar jag stålblågrå, snötyngd himmel som bara väntar på att få klartecken på att komma och ösa ner sitt innehåll. Jag har redan sett en och annan slaskig snöflinga irra förbi rutan.
Håll er inne, håll er varma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar