onsdag 8 oktober 2014

Lilla toaletten färdig

 

Bilden ovan är på vår ena toalett hur den såg ut innan vi flyttade in.
Bilden är lite missvisande, utrymmet ser ganska fräscht och prydligt, detta var inte helt i fas med verkligheten. Taket bestod av omålade, grovt avsågade gulnade furuplank med glipor längs väggarna, vägghörnorna hade sprickor och den blå väggfärgen gick inte alls ihop med det mörkblå golvkaklet eller väggkaklets dekor för den delen. Spegeln var lite ankommen med skavmärken i gulmetallen och glasblocken i fönstersmygen var slarvigt övermålade i alla kanter. Detta finns berättat om i tidigare blogginlägg; "Ett fönster som får veta hut".
Taket målades om ett antal varv i vitt, alla skarvar fogades. Hörnornas sprickor och skarvar fogades, väggarna grundmålades för att slutligen vitmålas. 
 Här följer nu en radda ganska dåliga bilder; utrymmets minimala storlek till trots var det svårt att få till en bra dokumentation. 


Taket efter ommålning, tyvärr glömde jag fotografera det innan målningen

Med ens blev toaletten riktigt fin, trots det mörkblå golvkaklet som jag aldrig blir vän med så är det faktiskt en fin liten toalett. De vita väggarna ger ett mycket fräschare intryck och lugn än den tidigare märkliga blå färgen gjorde.





Vi slängde ut vägglampan i gulmetall samt spegeln, den nya lampan ser nu ut så här (dock utan uppstickande glödlampor):

 Lånad bild: lampan kommer från Karlskrona Lampfabrik och heter "Bergman"

Efter lite sjåpande och velande från vår sida vad det gäller spegel till väggen; vi har flera speglar här hemma som inte är uppsatta men ingen passar i storlek tyvärr. Jag köpte till slut en enkel spegel i valnötsträ på Bauhaus för 200:-. Väl hemma slipade jag upp träramens lackerade yta för att sedan behandla den med vitvax.




Jag använde Liberon patineringsvax till ramen

Nu sitter spegeln på plats under lampan, jag är faktiskt inte helt nöjd med spegeln men den får duga tills vidare. Lampan sitter strax under väggventilen som vi inte kunde göra så mycket åt, som det är nu fungerar ventilen att använda utan att lampan sitter i vägen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar