söndag 19 oktober 2014

Lite ditt och lite datt


 Hösten är här med allt vad det innebär. Underbart! Det är en härlig årstid. Jag får dessutom uppleva något som är helt nytt för mig; nämligen skördandet av sockerbetor på fälten runt om oss. På bilden ovan ett exempel på en gigantisk hög sockerbetor.

 

Just för dagen och i skrivandets stund strilar regnet ner. Det är trots allt inte många dagar hittills det har regnat så jag klagar inte, temperaturen är ca +15° vilket inte är tokigt alls. Med ihållande regn får man dessutom en massa tid över att ta tag i surdegar som väntar inomhus. I dag har vi t.ex. packat upp en mängd flyttkartonger som stått sedan ... ehum, just det, början på sommaren när vi flyttade ner till Skåne. 
 Trädet som syns på bilden (ovan) är en rönnsumak på vår tomt som nu håller på att ändra färg; de gröna löven övergår till vilda gula, röda och orangea toner. 
För kanske sista gången har vi dragit fram lite halloweendekorationer till tomten, dessa gravstenar (nedan) i frigolit tog vi med oss från boendet i USA. Jag är löjligt road av allehanda utsmyckningar av det här slaget men barnen börjar bli stora och nästa år vet jag just inte om det blir något i den här stilen igen...



Vid entrén: knacka på om ni törs...

I går invigde vi vår nyinköpta eldkorg ute på grusplanen. I det milda vädret tog vi årets första glögg (som vi hade hittat i gömmorna strax innan) ute på bänken framför elden i eldkorgen.


 
En granne ramlade förbi (kanske kände doften av vit romglögg?) och gjorde sällskap i glöggdrickandet, härligt! 
När mörkret sänkte sig fortsatte vi att elda en stund bara för att det var så mysigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar