tisdag 26 november 2013

Snart kan vi se vad vi har på tallrikarna!

I dag har det varit liten julafton och paketen var precis som de ska, stora och hårda! Inga mjuka småpaket med sockor eller liknande alltså. 
Vi visste vad paketen innehöll eftersom vi själva hade beställt dem; nämligen en mycket efterlängtad belysning till vårt matbord. Matbordet är lite speciellt (långt och smalt; tillverkat av långa gamla brädor) och vi har letat ett bra tag efter en lampa eller flera som vi känner skulle passa. Det blev till slut två taklampor och de kommer väl till pass nu när vi står i begrepp att flytta. Lamporna kommer vi inte att hänga upp i vår nuvarande bostad, de får istället vänta till vi har landat i det nya huset. Det var ändå helt underbart att få packa upp paketen för att titta och känna på dem, de är rätt maffiga i utförandet:


 Metallen är kompakt och tjock och ger en riktig klang när man knackar på den. Kedjan är härlig och tjock, jag tror det kommer bli jättebra på plats i huset.

 Detalj

För att ni ska kunna få en uppfattning om hur lampan ser ut i upphängt läge lånade jag en bild från leverantören:

 Leverantören är  A-grossisten och lampan finns i tre storlekar, modellen vi köpte är den mellersta på 47cm i diameter och heter Gunborg. Nu funderar jag på ännu ett blogginlägg; det var ett tag sedan jag manglade ut något gott och ätbart här....?


1 kommentar: