måndag 9 mars 2015

Villamässan i Malmö 2015


 I strålande sol begav vi oss igår söndag till den stora villamässan i Malmö. Det var mässans tredje och sista dag och det var med ganska höga förväntningar (men även ett mycket välkommet avbrott i arbetet med gästhusrenoveringen) som vi besökte mässan.

 

 Här fanns allt inom bygg och bostad representerat; från leverantörer av minsta byggspecialdelar till leverantörer av regelrätt hela hus. Värmepumpar, bubbelbad, dörrar, plåttak, tegeltak, persienner, marksten OCH SÅ VIDARE. Mycket informativt och väldigt intressant om man går med någon som helst tanke om att bygga eller renovera. 


Många utställares montrar var vackrare och snyggare än andra, inte så konstigt då det är svårt att göra en kul och snygg monter med värmepumpar eller centraldammsugare....


Mycket roligt kring trädgård och växter fanns och dessutom kunniga människor att rådfråga när nyfikenheten tog över. 


För vår egen del var vissa utställare mer viktiga än de flesta andra och det gällde framförallt plåttak, något vi har att beakta inom en ganska snart framtid till vårt blivande gästhus. Vi besökte montern för Plannja plåttak vilket var givande. Sedan hade vi några montrar med garageportar; också något som kommer att bli aktuellt för oss så småningom då den nuvarande ska bytas ut. En intressant leverantör vi hittade var TF Doors. En hel del vackert kakel, marksten och växthus gick vi förbi. Den kanske mest estetiskt annorlunda men mest tilltalande (för mig) montern var Spiken i Kistan (antikviteter och byggnadsvård). Det var ett helt underbart exempel på levande konst; montern var en scen som kallades "Levande Skagenmålning". 


Det var ett stycke levandegjord Skagenmålningmiljö; monteransvariga var själva medverkande i rollerna som sommarfirande middagsgäster i sanden vid havet, alla klädda i ljuvliga och tidsenliga sekelskifteskläder.
Bordet var dukat med allehanda godsaker, det var jättekul att se en kreativ monter som denna! 

Slutligen.... en alldeles nödvändig sak inhandlades också; nämligen denna helt underbara flaska i keramik:

 

Flaskan köptes i montern för Rep & Lera, en monter för en keramikkonstnär från västkusten. I montern stod konstnären själv; Sanna Nilsson, som visade upp flera av sina fina alster i keramik. Vi fastnade direkt och totalförälskade oss i flera av fåglarna, denna flaska som föreställer en korp var tvungen att få flytta hem till oss! 

2 kommentarer:

  1. Och så här säger korpen!

    http://www.fågelsång.se/korp

    Ä.H.

    SvaraRadera
  2. Korpar norpar också!
    T J Uvén sa

    SvaraRadera