onsdag 3 augusti 2016

Pasta med entrecotetärningar - mat på riktigt.

En regnig och lite ruggig sensommardag som idag passade vi på att laga en riktigt läcker pastarätt vi gör ibland när vi vill unna oss det lilla extra. Rätten är väldigt enkel men ändå lite lyxig, "näringsrik" och med klassiska smaker.
Jag behöver inte orera mer över detta utan levererar härmed receptet ...

Pasta med entrecote i gräddsås
4 pers

600g färsk entrecote, skuren i lagom stora bitar
500g pasta (typ fusilli eller liknande)
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
5 dl (laktosfri) grädde
kinesisk soja att smaka av med
1 tsk Renee Voltaire lantbuljong
salt peppar
färsk bladpersilja + vanlig persilja
olivolja + steksmör


Tips: lägg entrecoten i frysen en halvtimme innan den ska skäras upp - bara så den blir en aningen stel, då går det mycket lättare att skära mindre bitar.
  
Finhacka vitlök och schalottenlök. Skär entrecoten i kuber, sisådär 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg i en smörklick tillsammans med en skvätt olivolja. Fräs entrecoten lätt runt om, bara så att bitarna får en fin stekyta. Köttet ska inte stekas helt klart i detta moment. 



Ta upp köttbitarna och lägg åtsidan i en annan form, sänk värmen i pannan till medelvärme. Tillsätt ev. mer olja och smör och stek sedan vitlöken och schalottenlöken en kort stund så den blir mjuk; den ska inte bli bränd. Häll över grädden och låt såsen puttra lätt. Krydda med buljongen, sojan, salt, peppar och lite persilja.  




Nu är såsen är i princip klar sånär som på köttet; det ska läggas i en liten stund bara innan serveringen (se till att pastan är färdig). Köttet genomlagas alldeles perfekt under denna tiden i såsen, såsen behöver inte koka utan kan sjuda lätt.  



Klipp/skär över en näve färsk bladpersilja vid servering. En flaska rödvin passar alldeles utmärkt till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar