måndag 14 april 2014

Gofika, gobesök och ännu mera arbete i huset

 I dag tog vi emot våra första besökare i nya huset! Ä.H:s föräldrar, mina underbara svärföräldrar kom på besök, deras första i huset men inte det sista hoppas vi! Svärföräldrarna hade planerat in en liten tripp till Skåne just nu då vi var här nere, i dag kom de lastade med påskgodsaker till barnen och storslaget gofika till oss alla för att fira husinköpet. Svärföräldrarna (med ursprung i Skåne) hade gjort sig besväret att fara in till sin ungdoms favoritkonditori Café Systrar & Bröder i Malmö för att köpa tårta.


 Det var en fantastisk skapelse som presenterades och den var dessutom makalöst god. Flera lager kungsbärsmousse och vaniljkräm...




Gott, gott, gott...färska bär, små påskägg och marsipankycklingar...

 Det var ett välkommet avbrott i vårt näst intill maniska arbete på olika fronter i huset. Vi måste ju hinna njuta lite också....

 Tvärsnitt av tårtan

I går gjorde Ä.H ett storjobb i köket. Han lyckades med viss svårighet få bort allt kakel ovanför diskbänken, vi slet rätt länge sent in på nattimmarna med att röja undan bortrivet murbruk och kakel från köket. 


 Många kilo skräp blev det.... men inga är gladare än vi för att vi nu slipper titta på detta eländigt fula kakel:


Lillebror, snart 12 år, är fortfarande ungdomligt arbetsvillig (något som verkar försvinna per automatik när tonåren inträder?) och han  ville ha en uppgift och jag var inte senare än att sätta en liten garderobsdörr i händerna på honom för lätt slipning ute på gården:


Garderobsdörren är en av några i Storebrors rum som ska återupplivas med ny färg efter slipning och målartvätt. Garderoberna har några år på nacken men det står Ballingslöv på dem och de är inbyggda i rummet samt hela och ganska fräscha ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar