Lillebror och jag gjorde ett besök på biblioteket häromdagen. Som av en händelse råkade Lillebror över denna bok nedan och tyckte att vi skulle låna hem den.
Vilket vi gjorde. Jag bakar aldrig någonsin matbröd men kaffebröd går bra. Tur för Lillebror, otur för mig för nu är beställningarna många. Recepten är härliga, underbara och frestande och jag kan faktiskt inte motstå. Av upphovsrättsliga skäl kommer jag inte lägga upp några recept från boken här. Däremot kan jag berätta att jag igår bakade "kaffebullar":
"Kaffebullar" med en fyllning av smör, nymalda kaffebönor och rörsocker
Bullarna på jäsning
BULLARNA EFTER GRÄDDNING
Jag gjorde även en drös med bullar med smör + socker + vaniljfyllning för barngommar som ev. ännu inte förstå sig på att uppskatta smaken av kaffe. Det blev verkligen en häftig och annorlunda smak av de malda kaffebönorna; krispig, mild och lite mindre "sötsliskig" smak.
I eftermiddag (eventuellt) väntar ett nytt recept. Nötter, honung och redigt mycket smör står och väntar på att få göra insatser till detta.
Skönt att se att ni inte "faller ur, "gudförbjude...
SvaraRadera