onsdag 13 augusti 2014

Ett fönster som får veta hut

 
 lånad

 Vi har en liten toalett på nedre plan i huset. Bilden ovan är den enda bilden som dokumenterar hur toaletten såg ut vid inköpet av huset och bilden är en av mäklarens bilder. Med andra ord ser allt perfekt och vackert ut som alltid på mäklarbilderna. Bra ljus förskönar sannerligen de flesta fastigheter och rum. Det som inte syns i bild är golvet; mörkblått kakel och taket; åter ett fjällstugetak: obehandlad furuplank som fått mörkna med åren. Väggarna ovanför kaklet är målade i en dov blå nyans, dekorerade med ett och annat slagmärke.  Kaklet och golvet går ihop ganska bra och det går att leva med även om det inte är mitt personliga förstahandsval. Däremot väggarna....! Den ljusare blå nyansen har stuckit i ögonen var gång går förbi eller går in på toaletten! Med andra ord; även detta utrymme var också med på listan över projekt med ansiktslyftningar i huset, dock utan mer avancerade manövrar. 
Häromdagen började jag med taket. Efter tre strykningar med takfärg är det härligt fräscht och vitt. Väggarna har fått en första omgång med vit grundfärg. Foton kommer senare i nytt blogginlägg. Vad jag vill visa idag är det lilla toalettfönstret med betongglas. Ett ganska fullt tilltyg som vätter ut mot gården men som ändå ger ett behagligt ljus och som inte går att se in igenom. Vi har i nuläget inga planer på att byta ut betongglasen, de får sitta kvar till en senare framtid. Dock har den som målat kring betongglasen en gång varit allt annat än noggrann. Kludd och ojämnheter på varenda glas!



 Målarfärgen har målats på slarvigt eller möjligen i en aning berusat tillstånd; de ojämna kanterna syns tydligt på glasen.

 


 


Under ansenlig tid i ett par dagar har jag stått vid detta smala fönster och skrapat. Skrapat, skrapat och skrapat. Millimeter för millimeter. Sedan har jag målartvättat och målat ett varv med vit färg på fogarna mellan glasblocken.

 


 



Nu är resultatet så bra att jag inte behöver skämmas om svärmor kommer på besök (eller någon annan heller för den delen). Just nu väntar resten av väggarna på en omgång färg innan toaletten är färdigrenoverad.

1 kommentar: