lördag 9 augusti 2014

Sensommartankar


 Sommaren lider mot sitt slut, ute på åkrarna jobbar bönderna för fullt. Landskapet förändras dagligen med skördearbetets framfart. Jag undrar hur det kommer se ut under vintern. Hur mörkt det kommer att bli? Känns den mörka årstiden lika evinnerligt lång som uppe i mälardalen? Känns det ännu mörkare här då somliga påstår att det sällan ligger snö länge på marken här - alltså inget snötäcke som lyser upp mörka vinterkvällar? 



Runt husknuten: sallad snart färdig att skickas till butikerna


 Oavsett om vintern visar sig bli kall, mörk och hård även här nere i Skåne så har vi blivit ordentligt serverade av världens bästa sommarväder i flera månader!


Ikväll tog jag en promenad upp på kullarna bakom huset; hästdamerna var som vanligt sällskapssjuka och kom dundrande emot mig för att bli lite uppmärksammade och kliade på. I alla fall vissa av dem som "fick" för ledardamen. Hon styr, hon bestämmer, hon avgör vem som får. Bara hon själv får först och mest...

 Häromdagen besöktes vi av goda vänner för en eftermiddagskaffe i trädgården. De gav oss en liten inflyttningspresent; ett hängande fågelbad som är helt underbart vackert: 




Fågelbadet åkte omedelbart upp i en gren i boken. Glada småfåglar syns ofta hänga på poolkanten. Underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar