söndag 3 augusti 2014

Improviserad inredning

En hel del från flytten söderut har funnits (och finns fortfarande) kvar att packa upp, bland annat otaliga lådor böcker. Då många delar av vårt nya hus ska renoveras om i framtiden är det svårt att planera hur vi vill ha saker och ting men trots det vill vi ändå börja leva här och packa upp våra saker. Det kan ju dröja år innan vi tar oss an vissa rum. 
Husets övervåning har sneda tak som går ner till lårhöjd ungefär vilket gör det lite svårt att möblera. Här finns det ändå möjlighet att göra en hel del med lite god vilja. För att få undan alla bokkartonger funderade jag ut hur vi skulle kunna få upp böckerna trots snedtaket.


Ä.H hade dessutom hittat en större mängd äldre tegelstenar ute i en av ekonomibyggnaderna på tomten. Under en av de varmaste dagarna nyligen bar vi ut dem på grusplanen och skurade rent dem med vattenslangen: 

  
Vi tog en tur till närmsta Bauhaus och köpte in några vitmålade hyllplan. På plats hemma började vi bygga bokhylla med hyllplanen och tegelstenarna:



Idén är enkel som genialisk men jag kan inte ta åt mig äran, jag snodde idén från bästvänninan H som har byggt liknande bokhyllor fast med lecablock.
När bygget var klart var det bara att ösa upp böckerna i ett försök till  ordning.


En lösning som fungerar tillsvidare, rummet ska få en ansiktslyftning i framtiden men går att leva med som det är just nu.





1 kommentar:

  1. Smart lösning och snyggt är det allt

    Kram systeryster

    SvaraRadera