fredag 29 mars 2013

Badrumsrenoveringen på landet

 Lånad bild - sannolikt blir vårt lilla badrum på landet en smula mindre
pretentiöst inrett..

 Långfredag - betyder ledigt men ett perfekt tillfälle att med gemensamma krafter avverka ett och annat privat arbetsprojekt som annars blir ntande under vardagarna. Det blev en tur till landet där vi tidigare har dragit igång förberedelser inför vårens renoveringsmoment av gästtuga och badrum i det "stora" huset; d.v.s huset som vi själva bor i och använder. I dag strippade vi badrummet från skruvar, upphängningsmojjänger, handfat och varmvattenberedare. Jag har tidigare lagt ut bilder på hur badrummet ser ut (såg ut innan dagens besök). I dag tog jag några nya bilder för att visa dagens insats före och efter: 

 
















Varmvattenberedaren kvar på väggen och bilden till höger är väggen när beredaren är nertagen och det mesta av tapeten är borttagen. 


 

Murstocken (den vita väggen) går upp genom badrummet och bredvid satt handfatet; bilden till höger är när handfatet är nermonterat. 

Nästa vecka blir det troligen dags att bestämma sig för vilket kakel som ska upp på väggarna (dags att krypa i velighetsoverallen igen alltså), golvets klinkers är redan klart och vi är jättenöjda med valet. 
 

Tomten på landet i senvinterskrud. Med betoning på SEN.

Dags att lägga vinet på kylning inför middagen; ha en god kväll alla!


 
Kanske gör vi som Stampe här på bilden, unnar 
oss lite kakor eller gott ikväll..?
(lånad bild)


2 kommentarer:

  1. Flinka händer skapar sköna hem.
    Tänk,den som ägde en stuga att
    bara gå loss på!Väntar med spänning
    på resultatet.
    Purple gillar

    SvaraRadera
  2. Så olika världar vi lever i!
    Lånade bilden vv lantbilden!
    Sa Sirpa

    SvaraRadera