måndag 22 juli 2013

Dagen i bilder - Skåneturné 2013

Total utmattning så inlägget blir kort men desto mer fyllt av bilder från dagen. Skåne visar sig från sin absolut bästa sida och vi njuter fullt ut. 


Svaneholms slott 

Efter frukost rullade bilen mot Ystad och vi gjorde ett litet stopp vid Svaneholms slott. Som taget ur en saga! Väl framme i vår favoritstad Ystad hängde hakorna som vanligt långt ner och dreglet nästan rann i kapp när vi passerade alla vackra hus och stockrosor. Vi bor i fel del av landet, det har jag alltid sagt...






Lunchen intogs vid småbåtshamnen på Havsnära Fiskrökeri
ett par laxhamburgare med färsk lax respektive ett par traditionella räksmörgåsar. Värmen var lätt lamslående och aptiten ganska liten; detta var perfekta lunchval. Dessutom väldigt goda. Ja, det är en bit rökt ål som ligger bredvid räksmörgåsen och jag är den skyldige. Jag var sugen på en liten bit och Lillebror var väldigt nyfiken på att prova färskrökt ål. Vi kommer köpa rökt ål fler gånger hädanefter.





...och så ett par läckra detaljer till från Ystad...

 


 

...och mera stockrosor...


Efter Ystad blev det en liten tur till Glimmingehus, ett litet paradis som vi faktiskt haft vägarna förbi några gånger genom åren men nu var det länge sedan.




 ...och så några favoritinteriörbilder:




 ...och så lämnade vi den böljande östra delen av Skåne och åkte "hem" till Malmö igen (kändes inte alls fel att uttrycka mig så!) för en sen middag.



Vi hamnade på japanska Izakaya Koi på Lilla Torg i Malmö där vi njöt av följande rätter:

Niku Yakisoba - stekta nudlar med entrecote & grönsaker med
 Tonkatsusås och rostade sesamfrö


Shake No Ikura Maki - fylld med friterad räka och gurka,
toppad med torchad lax, teryiaki, ikura och purjo 


Tempura Crab Maki - rulle fylld med tempurafriterad 
softshell crab, avokado, creme cheese, toppad
med purjolök, gräslök och unagisås  

Sushi, 10 bitars

I morgon väntar det egentliga syftet med resan. Mer om detta senare....John Blund har tålmodigt suttit på sängkanten ett tag men har nästan gett upp nu.

1 kommentar:

  1. Fantastiska bilder och njutningsfull förmedling till oss som inte har semester. :)

    SvaraRadera