torsdag 25 juli 2013

Summering, avslut och adjö

Det är med ganska stor sorg och bedrövelse som familjen idag lämnar Skåne för den här gången och beger sig hem igen. Här är  vad vi gjorde igår, sista dagen:


Hamnen i Simrishamn

Väldigt spontant bestämde vi oss för att åka till Simrishamn på östkusten. Dels för att staden i sig är så charmig men även för att Lillebror fick nys på att "Autoseum" ligger där.  

Simrishamn
Autoseum är ett gigantiskt museum/samling bilar från flera hörn av världen och i princip från bilens hela historia. Många bilar var det i alla fall, läckert uppställda ofta med tidsenligt klädda "dockor" som levandegjorde fordonen. 


I gigantiska lokaler kunde vi gå omkring och bara beundra de välbevarade och väl omhändertagna gamla kärrorna. Lillebror var väldigt nöjd (och även Ä.H kan jag väl tillägga).

 


 



































Museet är klart sevärt och har även en hel drös med motorcyklar. Hit skulle även jag kunna tänka mig att åka tillbaka!
Vi tog en sväng "på sta'n" också för att få lite inspiration av allt vackert. Här är några fler bilder från Simrishamn, jag gillar verkligen de dekorerade dörrarna i olika varianter som man ser överallt här i Skåne.





 




 Sista middagen i Skåne för denna gång framröstades av familjen att bli på Jensens Böfhus igen. Man kan liksom aldrig få för mycket kött, eller hur....? Vi var alla hungriga som vargar när vi kom och som vanligt lika proppmätta när vi gick därifrån.

 "Jensens favoritbiff Saftig, mör rumpsteak med Jensen's fantastiska favoritsås,
 råstekt potatis och en grillad balsamico-tomat."
(saxat ur menyn)

 "Jensens Ribs original med den välkända barbecuemarinaden eller Smokey BBQ med en karakteristisk rökig smak. Serveras med Jensen's egen fantastiska coleslaw, crispy fries och barbecuesås."
(saxat ur menyn)

 "Klassisk Biff Bèarnaise som på den gamla goda tiden. 
Rumpsteak serverad med crispy fries, grillade grönsaker och Chili Béarnaisesås" 
(saxat ur menyn)

Nu håller vi tummar och tår för att det fina vädret fortsätter även när vi är hemma igen! Måtte vi besöka Skåne snart igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar