fredag 5 juli 2013

I Roslagens famn på den blommande ö....

....inleder klassiska "Calle Schewens vals" av Evert Taube. Detta var också vad som väntade oss när vi häromdagen. Både härlig växtlighet OCH Evert Taubemusik, otroligt lyckat! Vi gjorde nämligen en längre dagsutflykt till goda vännerna som bjöd in oss till sitt sommarställe mitt i Roslagen. Under en hejdlöst lysande sol tillbringade vi hela dagen ute i skärgårdens lite speciella natur; vi åt, drack och skrattade tills vi nästan fick träningsvärk.
Grillen var förberedd för diverse matvaror; härlig flankbiff, kycklingdelar och grönsaker. Diverse flaskor erbjöd goda drycker som verkade dunsta med ljusets hastighet.


Det visade sig att vi står på samma kapitel som våra vänner vad det gäller det här med att lämna lite av köttet "rosa mot mitten". (Huvaligen för genomstekt nötkött!). Köttet var underbart och helt perfekt, fatet tömdes på ett ögonblick....


På grillen hamnade även den kokta potatisen som fick lite piff av grillglöden. Läckert!


Sallad serverades naturligtvis, det var en härlig och saliggörande blandning. Gott, gott, gott!


Zucchinin grillades med lite salt ovanpå och smakade himmelskt. Ett foliepaket gjordes med klyftad röd lök, färska örter och en rejäl skvätt rödvin som fick gräddas in i löken på grillen. En smaksensation! 

  
Vansinnigt söta ekorren gjorde oss sällskap under stor del av måltiden, hur rolig som helst!

 

På vår vägen till vännerna passerade vi en för oss ny skylt som vi aldrig har sett tidigare. Varning för vildsvin?! Tydligen verkar svinbeståndet ha sjunkit för man har roat sig med att skjuta på själva skylten istället.....? 
Vi kan bara tacka och bocka för en underbar dag tillsammans med vännerna, ni är mycket uppskattade och vi ses snart igen!

1 kommentar:

  1. Tack själva för en jättetrevlig dag och för kött och vin!!!

    Fina bilder. När det gäller vägskyltarna så har jag hört att dessa numera perforeras från fabrik för att avskräcka kleptomaniska tyskar... ;-)

    SvaraRadera