söndag 28 april 2013

Besök bland skator

 


 I dag gjorde vi bekantskap med ett för oss nytt café; nämligen Café Två Skator (länkat) i söta staden Arboga. Caféet har tydligen varit öppet snart ett år och idag bestämde vi oss för att åka dit. Vilket litet guldställe; så nytt och fräsch och ändå så charmigt och gammaldags!

 


Förutom ett dignande utbud av fikabröd finns även lite varma rätter att beställa, allt lagat och bakat av dessa fenomenala skator, för det är så de titulerar sig, innehavarna.  De var dessutom de sötaste och trevligaste skatorna som jag har träffat på och det kommer bli många fler besök hit...

  Inredningen var tidsenlig i det gamla faluröda huset och hade personliga lösningar och dekor.





Förutom generösa sittplatser inomhus erbjuder trädgården en stor mängd utomhusplatser bredvid de faluröda byggnaderna. Måste vara helt underbart nu när värmen kommer.




Nu till det det avgörande; kak-och bullfronten.  Ett imponerande utbud av hembakat gjorde det väldigt svårt att bestämma sig, Fru Skata presenterade skickligt samtliga läckerheter för oss där vi stod och velade. 



 Det blev detta för oss tre besökare: en stycken nötmaräng med moccafyllning, en saftig citronkaka med hallon och grädde och sedan en slags havrebottenskaka med chokladkräm

3 kommentarer:

  1. Oj ,vilket ställe!Bor för lång t ifrån men ändå!
    Häftigt sa Småland.......

    SvaraRadera
  2. Dit måååste ja åka!
    Sa kråka

    SvaraRadera
  3. Landet håller på att översvämmas av cafèr.
    Dock till stor glädje för oss kaffemaner.
    Tack för tipset

    SvaraRadera