tisdag 2 april 2013

Summering av helgen


En synnerligen produktiv helg där mycket har hunnits med. Bilen har fått sig en välbehövlig städomgång samt fått sommarskruden på sig, vinterdäcken får därmed gå i ide så länge det bara går. Go away winter!


Det blev ett par turer till sommarstället för att bl.a. beskära fruktträden med hjälp av mer kunniga föräldrar. Träden har inte blivit beskurna på väldigt många år och detta har legat över våra samveten som tunga, våta filtar. Nu ska vi se hur resultatet blir; går allt vägen kommer det bli före- och efterbilder senare i sommar när allt har växt på sig lite.....

Det gamla hönshuset på tomten

Gäststugan som snart hamnar under spik och hammare

Mycket mat har lagats i helgen... 

 
(lånad pingla)
 

...och ätits.....

(lånad misse)

Jag hann även med ett besök till en mycket efterlängtad kusin som jag inte har träffat på många månader. Det blev väldigt mysigt och lyckat. Då vi båda är ensambarn har vi alltid haft lite av en låtsassysterrelation till varandra. Varvat med kramar och skratt hann vi avhandla släkthändelser, skeenden i allmänhet och skitsnack i synnerhet.

(lånad)


En trevlig middag hos föräldrarna var också en punkt på schemat; här är en väldigt god drink som det bjöds på, Pisco Sour:



Recept Pisco Sour, en person:

4 cl pisco = spritdryck framställt av destillerat vin i sydamerika (alternativt kan tequila eller rom kan användas)
saften av 1/2 citron
1 tsk sockerlag (alternativt florsocker 
1 msk äggvita

garnering
kanel
socker till att sockra glaskanten
angostura (kan vara bra att skaffa för medicinska behov i övrigt då det ska vara verksamt mot sjösjuka och trassel med magen!)

Gnid glaset med en citron/limehalva, doppa den fuktiga kanten i sockret. Lägg is i botten på glaset. Häll Pisco, pressad citronsaft, sockerlag och äggvita i en mixer (ingredienserna ska vara kalla). Mixa samman tills det skummar. 
Häll upp försiktigt i glaset utan att sockret försvinner på kanten. 
Strö lite kanel på ytan och droppa över några stänk angostura. 
Servera direkt.  

Drinken kommer att repeteras här många gånger, speciellt om sommaren blir en riktig sommar med sol och värme.   

1 kommentar: