söndag 3 februari 2013

QUILTKAVALKAD del 2

"Peaceful Valley"
(Handquiltad)
 
Jag fortsätter lägga upp lite bilder på några fler quiltar. Den här är gjord efter ett mönster av Chery Wall som heter "Peaceful Valley" och kommer från Country Quilts i Kanada. Den här väggbonaden är himla kul därför att den innehåller lapptäcksteknik, applikationer, quilting och broderier. Som ett riktigt bra Kinder Egg alltså!
En sedvanlig blandning tyger, däribland även filttyger. Bakgrunden/himlen är vanligt bomullstyg som jag färgade med kaffe innan för att få ett gammaldags, levande och flammigt intryck.
 
 Detalj av det stora huset. Kransen på dörren är broderad, 
solrosorna är av gult filttyg där som bara fästs i mitten för att
låta blombladen "stå ut" från husväggen.

 
Kanske syns blommorna bättre här...

 Detalj av trädet med kråkorna i filttyg.

Detalj av pumporna 
 
 Detalj av det blå huset. Längst fram en knapp i form av en hund.

 Detalj av ett får i filttyg, fastsytt med filtstygn.

 Detalj av kossorna i filttyg

Hur som helst, ett jätteroligt mönster att göra. Jag hann inte ha det uppe länge på min vägg förrän väninnan i USA hann se det (när vi bodde där). Så förvandlades väninnans ögon till bedjande hundögon och hon tittade alltid längtansfullt på väggbonaden. Med vemodig röst berättade hon om hur quilten påminde henne om hennes barndomsby i Frankrike. Jag insåg snart att det var lika bra att göra ännu en väggbonad, den här gången skulle den stanna kvar hos mig då den här på bilderna ovan, skulle bli kvar i USA när vi flyttade hem till Sverige. Det förstod jag ju. 

#2
 Himlen fick bli densamma, i kaffefärgad bomull. I övrigt lite
andra färger på tygerna. (maskinquiltad)

 Detalj av hus

 Detalj av hus


 DETALJ AV KOSSORNA OCH FÅREN I FILTTYG


Trädet i detalj

 Den här väggbonaden kom med hem till Sverige i flytten i alla fall. Frågan är bara om jag någonsin kommer ha rum på en vägg för den...?

Lite mer hus då... Dessa hus kommer från ett mönster som heter "Quilted Village" designat av Janet Miller för The City Stitcher Quilt Collection. Även detta mönster innehåller lapptäcksteknik, broderier och applikationer.








Slutresultatet. Det uppmärksamma ögat ser naturligtvis den
"defekta" grönheten i "torgets"/quiltens centrum? Det ska vara 
så. En väldigt märklig mönsteridé som jag var obekväm med
från början. (Maskinquiltad)


 
Till sist en liten sak; "Stars & Stripes". Det var under en period när jag prövade s.k "paper piecing" (man syr tygbitarna på ett papper där mönstret är tryckt, bak-å-fram så att säga). 
Mönstret kom från "Sweet Peas Inc" vars website inte finns kvar. Designern heter Kim Halvorson.

2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska konstverk.Häftiga motiv,verkligen intressant att se vad man kan åstadkomma med denna sykonst.Tidskrävande eller?
    Kul bloggsida,läser med glädje.
    Dalkullan

    SvaraRadera
  2. tack söta Dalkullan för snälla ord, det gjorde mig jätteglad! Javisst är det fantastiskt vad man kan göra med tyger; det är oändligt. Tidskrävande - jaa, beroende på storlek och typ av projekt. Men för mig gör det inget, det FÅR ta tid, inspiration måste infinna sig och ibland blir vissa saker liggande längre än andra. Det är skönt att ha flera projekt på gång samtidigt som man kan växla mellan. Just nu håller jag på med en stor quilt som har legat och "mognat" jättelänge, men jag gör lite på den då och då, vips så blir den klar snart. mvh Livsnjutaren

    SvaraRadera